Swebrick

För dig som hittat tillbaka till LEGO®. En mötesplats för vuxna entusiaster.
Huvudmeny

[Samfundet] Introduktionstråd - Posta din sigfig här!

Startat av Myko, 30 maj 2014 kl. 10:59

Föregående ämne - Nästa ämne

Myko

Välkommen till Samfundet! Ange namn och foto för registrering i Samfundets planettäckande identitetsdatabas.

Endast bidrag till Stående Utmaning - Sigfig postas här, andra inlägg raderas.

Lews

#1
Namn: Vred
Titel: Kommendör
Fraktion: Samfundets handelsflotta
Hemplanet: UrurzJag, Kommendör Vred, inställer mig här för tjänstgöring vid Samfundets handelsflotta! Otroligt nog har kretinerna nere på varvet inte börjat bygga på mitt skepp ännu! Hur ska jag tjäna pengar när jag inte ens har ett skepp!? BAH! Nåväl, samfundets byråkrati må vara snårig och tullavgifterna höga, men det är ändå ett bättre och lönsammare val än att handla med piraterna ute i "de fria kolonierna"!

Jag kommer som sagt från planeten Ururz, en av elva månar som kretsar runt gasjätten Octan. Våra förfäder valde att döpa den nya världen till Ururz efter det emigrantskepp som man lämnade Jorden med. Var gasjätten har fått sitt namn från saknas tyvärr i vårat arkiv, någon historiker ute i Samfundet kanske vet? Jag tjänstgör som högste befäl ombord handelsskeppet Madir, om det någonsin blir klart! Min son, Tolir, tjänstgör som kapten under mitt befäl och hans jobb är att sköta försvaret ombord.

Huvud 3626bpb692
Torso 973pb1131c01
Ben 970c00


EDIT: Läser som en kratta, posten följer nu reglerna.

Gideon

#2
Namn: Archibald Gideon ("Mr Gideon" för de flesta, "Archie" för sina vänner)
Titel: Platschef för rymdstation Delta VI
Tillhörighet: Samfundet, Delta-företagsgruppen
Hemplanet: Caetus, Epsilon Eridani

Archibald "Archie" ansvarar för en av de rymdstationer för handel som kretsar kring planeten Caetus, där Delta-gruppen har sitt huvudkontor.
Stationens huvudsakliga användare är Delta Livsmedel, som har stora odlingar och en omfattande produktion av fisk från oceanerna på den välterraformerade planeten. Handel går dock även i andra riktningen, eftersom råvaror och industriprodukter från hela Samfundet passerar här och byter händer under Archies vakande ögon. En annan viktig handelsvara är diverse lyxprodukter till de kräsna konsumenterna på Caetus. De höga importtullarna som Delta utkräver har dock lett till att det finns rapporter om omfattande smuggling till Caetus som Archie har hård press på sig från Deltas företagsledning att stoppa...

Släkten Gideon har genom åren haft personer med många högt uppsatta positioner inom Delta-gruppen och vissa fnyser åt Archies snabba avancemang som uppenbarligen underlättats av familjens goda kontakter inom företaget.Huvud: 3626cpb824 (eller 3626bpx302 utan AR-monokel)
Hår: 92081
Torso: 973pb1089c01 (eller valfri kostym)
Ben: 970c11 (eller valfria ben i matchande färg till torson)

Cakeman

#3
Namn: Ichiro
Titel: Kapten i Samfundets Rymdflotta
Tillhörighet: Samfundet, Rymdflottan
Hemplanet: Sirius

Ichiro kommer från släkten Doji som sedan lång tid varit framgångsrika fabrikörer av L-enheter till rymdskepp. Sedan unga år hade dock Ichiro mer än gärna lyssnat på historier om Samfundets hjältemodiga flotta och valde att studera vid Samfundets Rymdakademi. Efter examen blev Ichiro erbjuden att delta i en expedition till <System C> med en marin rank av Kapten, och befinner sig just nu på den nybyggda (och rudimentära) rymdstationen under ledning av Kommendör Harker.Huvud: 3626bpb509
Hår: 64798, svart
Torso: 973pb1333c01 fast med olivgröna armar och svarta händer
Ben: 970c00pb045

På bilden bär Ichiro även en DBG 30091 samt en hjälm DBG 87781.

Kvarnbacka

#4
Namn: Mega da Vega
Titel: Forskningsledare och ägare av AnimaVega
Tillhörighet: Samfundet
Hemplanet: Commodus Iota

Mega da Vega äger bioteknikföretaget AnimaVega och är själv i stor utsträckning delaktig i forskning och utveckling. AnimaVega har divisioner inom bl.a. medicin, agrikultur och biokemi, men det var deras framsteg på det marinbiologiska området som gjorde dem till en aktör att räkna med. I samband med den stora bidöden, som gjorde det närmast omöjligt att odla grödor på land, ökade efterfrågan på deras alger exponentiellt, liksom deras omsättning. När emigrationen inleddes gav algodlingarna dessutom en ledande roll inom syreexport. De har sedan kunnat upprätthålla och till och med stärka sin position på båda dessa marknader tack vare att de flyttade hela verksamheten och alla sina vattenlager till den mer koldioxidrika planeten Commodus Iota när förhållandena på jorden försämrades.

Det sägs att Mega, bokstavligt talat, är en kopia av sin mor, Alma da Vega. Alma var en framstående biokemist och en hängiven feminist, så när hon kände att det var dags att skaffa en arvinge till företaget ska hon, enligt ryktet, ha ordnat det på egen hand i sitt lab. Mega har valt att inte kommentera detta rykte, eftersom kloning av människor vid tiden för hennes födelse inte var lagligt, men den allmänna uppfattningen är att det är sant.

Om Mega fick välja skulle hon stå i labbet hela dagarna, men jobbet tar henne ut på en hel del resor. AnimaVega har kunder i snart sagt varje system, och kundkontakten anses viktig. Helt riskfritt är det sällan; AnimaVega ses av vissa fria kolonister som ett utsugande ockerföretag som missbrukar sitt marknadsövertag för att maximera vinsten. Men konkurrensen är svag och de flesta kunderna blir kvar ändå. Som Mega brukar säga: Alla måste ju äta – och andas.

Labkläder
Huvud: 3626bpb612
Hår: 62696, dark brown
Torso: 973pb847c01 med vita händer
Ben: 970c01, helvita

Resekläder
Huvud: 3626bpb612
Hår: 62696, dark brown
Hjälm: 87781, dark bluish gray, visir trans-black
Torso: 973pb615c01, händer dark bluish gray
Ben: 970c00pb045


lingonfil

#5
Namn: Admiral L
Titel: fd Admiral i Jordens Flotta
Tillhörighet: Begär att få ingå tjänstgöring i Samfundet
Hemplanet: Jorden/Okänd

[Edit: Byter ut bilden, då jag insåg att den inte riktigt höll sig till 12x12 studs som reglerna stipulerade]

"Admiral L begär att omedelbart få inträda i Samfundets tjänst."

Admiral L deklarerade sin trohet till Samfundet med detta enkla meddelande. Han hade dykt upp helt oannonserad i System Siris - Samfundets nav - och lagt sig i omloppsbana kring den största planeten, Primus - Samfundets byråkratiska mittpunkt.

Det var inte helt självklart för Samfundet att acceptera admiralens begäran. En ledande figur inom samfundet kommenterade Admiralens uppdykande med att "arroganta hökar som han är orsaken till att jorden ligger förstörd och kolonierna är splittrade. Skicka tillbaka honom till det skithål han kröp fram från."

"Admiral L lever han? Vad för flagg för hans skepp? Hur lyckades han ta sig hit oupptäckt? Var har han befunnit sig sen... sen... Vi behöver ta in honom för förhör!" kommenterade en annan.

Andra konstaterade krasst att "en sådan pjäs vill man inte ha på sin motståndares spelbräde. Bättre att ha honom på vår sida. Även om hans rykte inte lever upp till Samfundets ideal. Aldrig att han får anföra Samfundets stolta flotta som Admiral. Men det finns väl någon lämplig gammal skuta för en Kommendör L att anföra."

Andra konstaterade:
"Vad har vi för val? Han lär inte lägga ned sina vapen frivilligt. Öppnar vi eld och tvingar av honom vapnen kommer han säkerligen att ta med sig ett par av våra skepp innan vi lyckats oskadliggöra honom." 
 
I själva verket var Admiral L:s flotta i spillror. Det fanns knappt besättning nog att navigera de åldrade och illa medfarna skeppen. Dessutom var besättningen i märkbart dåligt skick.  Det såg ut som de inte gått i hamn på årtionden. Ombord var all materiel antingen helt förbrukad eller på upphällningen. T o m de livsuppehållande systemen var dagar från att ta slut. Men detta visste förstås inte Samfundets om där nere på planetns yta.

Vad Säger ni? Vad gör Samfundet? 
Tar ni in honom i Samfundets tjänst men degraderar honom till Kommendör?
Eller avfärdar ni hans begäran och skickar tillbaka honom därifrån han kommit?
Det är upp til er att välja.


Huvud: 3626cpb717
Hatt: 3624, white
Torso: 973pb421c01 med gråa händer
Ben: 970c01, blue hips

Myko

#6
Namn: Masao Yko
Titel: Kapten på SS Drakstjärnan, Samfundets Rymdflotta
Hemplanet: PrimusMasao Yko har levt i Samfundet hela sitt liv och är det ända han känner till. Ända sedan barnsben har han vetat att han ville bli kapten på ett skepp i Samfundets rymdflotta. Efter att tagit examen från Rymdflottans Akademi med toppbetyg har hans karriär haft raketfart. Han har precis blivit befordrad till kapten på SS Drakstjärnan som är på väg att ge sig ut på sitt första uppdrag.

Hår: 99930
Huvud: 3626bpb035
Torso: 973pb1065c01 (med mörkröda armar och flesh händer)
Ben: 970c00

LEGO® is a trademark of the LEGO Group of companies which does not sponsor, authorize or endorse this site.