Swebrick

För dig som hittat tillbaka till LEGO®. En mötesplats för vuxna entusiaster.
Huvudmeny

[MOC] Sanatorium-huset

Startat av byStfn, 13 april 2019 kl. 23:21

Föregående ämne - Nästa ämne

byStfn
---
Ursprungspost:

Sanatorium Förlag är ett fantastiskt serieförlag tillika mina vänner och när det frågades om jag skulle kunna bygga en kopia av deras logotyp-illustration (ritad av amerikanen Rick Geary) så tände jag till på idén direkt!Det är en utmaning att omsätta en stiliserad platt illustration till ett fysiskt bygge men jag började så smått en mindre produktiv timme i måndags.Efter ett tag så började jag fundera på hur verkligen huset såg ut i skuggsidan och en mer logisk version gjordes med fler fönster och detaljer som inte syntes i illustrationen.Efter att ha haft proportionsproblematik med att använda de befintliga 1x2x2 window så gick jag över till att snotta. Men då dök det upp lite andra problem som jag fick lösa med en del SNOT. Här blev det ett okej från "kunden" som visade sig vara lika petig som jag :)Slutligen gjorde jag klart en inte helt lyckad bottenplatta som eventuellt kommer justeras och beställde bitar. Jag har valt att lämna byggandet av lamppost och träd till en fribyggs-session när jag bygger klart den i plast.

Istället för att jobba med annat den dagen så började jag leta bitar i studion och hittade en mugg 1x2 masonry brick i LBG som direkt började staplas på och snart var jag igång, bara en dag efter jag gjort skissen! (det är ovanligt för mig!)

(fler bilder kommer inom kort på det verkliga bygget)

Anders67

Mycket snyggt och jag tycker du har lyckats mycket bra att fånga det viktigaste! Helheten är ibland viktigare än detaljerna!

mortil

Snyggt.   Lite lätt lagom creepy hus :P
Lego är avkoppling.

Technic är livet.

byStfn

#3
Nu är den äntligen helt färdig (jag hade såklart kunnat fortsätta hur länge som helst) och den ska levereras till otålig kund imorgon :DSpeciellt nöjd med lyktstolpen! Jag har även byggt in möjligheten till belysning innanför det "tomma" fönstret men har inte kunnat testa hur det blir. En uppdatering på det kommer senare under dagen!ingels

Är det okej att påstå att det är sinnessjukt läckert och creepy bygge du klossat ihop?
Min Legostad "Los Ingeles" kan ni läsa om i forumtrådenSwebrick.se

Mitt Lego byggande finns till vis del på Flickr

byStfn

Citat från: ingels skrivet 11 juni 2020 kl. 16:08
Är det okej att påstå att det är sinnessjukt läckert och creepy bygge du klossat ihop?

Det är väl på sin plats antar jag jag :D

TACK!

ColA

Ett kanon fint bygge. Gillar mystiken!

Joacim

Riktigt snyggt! Helheten är "ruskigt" lik bilden.

mechamike

Kanonbra transferering av teckningen till plast! Du har ju lyckats väldigt bra med huset, staketet och inte minst lampan, trevligt med bilder som visar hur du snottat fönster.. Ska jag komma med förbättringspotencial så tror jag hade marken kunnat bli snäpptet vassare av att byggas upp med bara plates. (och då nyttjat 1x1 hårt Då hade du kunnat få till slänten lite mer som i skissen och glansen i slopes hade bytts mot studs som mer har texturen av en grässlänt.

Myko

Snyggt som sagt!

Funderade du nånsin på att bygga vänstra sidan i svart som på bilden?

byStfn

Citat från: Myko skrivet 12 juni 2020 kl. 08:47
Snyggt som sagt!

Funderade du nånsin på att bygga vänstra sidan i svart som på bilden?

Först så tänkte jag i de banorna men det är så klurigt med hörnen och sen tänkte jag till och insåg att det ju bara är en vanlig gavel som ligger i skugga..

LEGO® is a trademark of the LEGO Group of companies which does not sponsor, authorize or endorse this site.