Swebrick

För dig som hittat tillbaka till LEGO®. En mötesplats för vuxna entusiaster.
Huvudmeny

En Legostad (Los Ingeles) växer fram [W.I.P]

Startat av ingels, 15 september 2018 kl. 02:19

Föregående ämne - Nästa ämne

ingels

Äntligen (för att citera Gert Fylking), vid 45 år's ålder får man gå "all in" och gissa om det är kul :)

Efter att ha tampats upp för trappen med den största plywood skiva som går att uppbringa i Borlänge och skruvat ihop två stycken arbetsbockar som är höj och sänkbara (som jag hoppas är i lagom höjd för att se staden ståendes OCH fungerar att sitta och bygga vid) så har det roliga bara börjat och man får äntligen börja stuva runt och utforska hur allt ska placeras (Lego från sent 70'tal tills i dag) blir en rolig uppgift. Jag har inte haft några planer på hur bygget kommer att bli, det enda jag vet är att jag kommer och vill göra detta (har dessutom min fru's välsignelse, man har med andra ord hittat rätt)
Stor, otymplig och inte ett minsta dugg rolig att få upp för trappen men förhoppningsvis inget min Legostad kommer att växa ur i första taget. 2,5 meter lång och 1.2 meter bred är storleken på Plywoodskivan som jag använder som underlag till mitt bygge
En början. Har sets sparade från när man var yngre (bra mycket dessutom), en MOC som taket skall byggas klart på och saker (inte bara Lego) i en röra utan dess like. Har ett par set som skall finnas någonstans i rummet som nu till 80% består av vad som skall bli min egna lilla värld av Lego
Röra som sagt. Denna bild är tagen i hörnet av rummet där man kommer in (vilket man nätt och jämnt lyckas med just nu) Känns som det kan bli en tur till "tippen" imorgon med lite gamla möbler och annat "bös"
Lär som sagt köpa mer basplattor och vägar, räls behöver jag också. Någon som har en förklaring på varför inte finns i samma storlek som vägplattorna? (Antar att det har att göra med att en grå stor platta är 1,5 gånger större än en vägplatta. 2 st = 4 st vägplattor = mer plattor som säljs)
Räls till spårvagnen från som jag äntligen lyckades få in i mitten sektionen OCH på kuppen få att att sitta ihop som det skulle när man tar i den. Efter att ha googlat och kollat runt på tuben så kom jag fram till att Jangbricks hade den absolut bästa lösningen.


Det kommer nog att bli bra det här, klar vill jag aldrig bli men däremot skall allt Lego få komma på plats i mitt eget lilla Legoversum. 45 år gammal och stolt Legobyggare som tycker att det är både roligt, avkopplande och framför allt avstressande att få sitta och skapa i plast, Att man hittat hit och få ta del av en underbar gemenskap gör allt ännu roligare och utan Internet så hade man nog aldrig lyckats lista ut vilka gamla Lego set man haft ELLER kunnat hitta instruktioner för att återskapa dom.
Min Legostad "Los Ingeles" kan ni läsa om i forumtrådenSwebrick.se

Mitt Lego byggande finns till vis del på Flickr

Joacim

Ah intressant att följa!

Odidoma

Ambitiöst projekt, du vet vad du ska göra den närmsta tiden.

mortil

Kul.  blir spännande följa :)
Lego är avkoppling.

Technic är livet.

Betweenbrickwalls

Kul att följa det från början!
Instagram: @betweenbrickwalls

Flickr: https://www.flickr.com/photos/149907857@N08/

ingels

#5


Efter att ha lirkat runt med väggplattorna så tror jag att jag börjar komma fram till nåt med dom plattorna jag har nu och även så det går att fortsätta med ett par vägplattor till även om utrymmet inte är så hiskeligt stort. Ska ju få plats med räls också och jag misstänker att tåg kurvor inte är direkt små i utrymmeskrav. Staden har så smått börjat få lite liv, skurkar har redan hittat banken och polisen har lyckats hitta bovarna i rättan tid och Polischefen har hittat en foodtruck .

Tror att jag är rätt nöjd med att försöka få till ett grönområde/bostadsområde i ena ändan och någon sorts affärsområde i andra ändan. En statsplanerare lär då inte ha det lätt, så mycket har jag då hunnit komma fram till redan nu  ;)
En närmare titt på den nedre delen, ser lite glest ut men med storleksskillnaden mellan dagens Lego fordon och dom äldre är löjligt stora så hur man ska lösa den saken vet jag inte. Antar att det handlar om placering för att få till det bra.
Fortsättning följer, tips och råd är alltid välkommna om någon har några att dela med sig av :)
Min Legostad "Los Ingeles" kan ni läsa om i forumtrådenSwebrick.se

Mitt Lego byggande finns till vis del på Flickr

Synrise

KUL!
Är i startgroparna själv med samma sak, har ockuperat gässtugan på tomten för detta ändamål :D
Är skivan ca 4 plattor bred?

ingels

#7
Citat från: Synrise skrivet 16 september 2018 kl. 10:09
KUL!
Är i startgroparna själv med samma sak, har ockuperat gässtugan på tomten för detta ändamål :D
Är skivan ca 4 plattor bred?

Härligt att höra, lycka till med allt (det är svårt men skitkul vilket är en bra kombination).

Dom stora grå plattorna är som 1.5 vägplattor bred

Bredden på plywooden är 1,2 meter och längden är 2.5 meter
Min Legostad "Los Ingeles" kan ni läsa om i forumtrådenSwebrick.se

Mitt Lego byggande finns till vis del på Flickr

ingels

#8
Har fått hem fler vägplattor och mer räls är på ingång (Satans Järnvägar får se upp)4 vanliga (32x32 studs, samma storlek som vägplattorna) får man plats med på Byggmax största MDF platta och det (borde) få plats en räls runtomkring hela bygget också.

Har sparat ena änden, den som inte syns i bild där jag tänkt ha lite bostäder och förhoppningsvis även har lite svängrum för själva byggandet, har däremot fått problem med en hårig Catzilla och små skadedjurMin Legostad "Los Ingeles" kan ni läsa om i forumtrådenSwebrick.se

Mitt Lego byggande finns till vis del på Flickr

ingels

#9
Ja, här händer det saker hela tiden och är förändringar och småpill hela tiden. Två 10701 har blivit fyra och "downtown" blir lite störra, snyggare och förhoppningsvis även bättre. Järnvägen får flytta på sig för den tar då upp en massa plats som inte finns (har b.la för tillfället ett svävande postkontor, ungefär som vi har i verkligheten) men det blir nog inte bara bra utan bättre när bitarna faller på plats. Nytt i den lilla Legostaden är b.la och det charmiga sjukhuset , har jag skalat ner lite.

Ska fästa vägplattor i mitten vid dom stora grå basplattorna och försöka placera ut byggnaderna efter bästa förmåga när inspirationen kommer.
Min Legostad "Los Ingeles" kan ni läsa om i forumtrådenSwebrick.se

Mitt Lego byggande finns till vis del på Flickr

ingels

#10
Nu var det länge sedan man gjorde någon update här, ber om ursäkt för det men det har ju hänt både en & två saker. Saker och ting har dock hamnat på plats men lider av platsbrist ändå. Planerna på ett tåg i den lilla Danska staden av plast har lagts på is, dock har frun i huset sagt att vi eventuellt får bygga ut men det är nåt jag icke tror på, möjligtvis flytta så jag får en källare att gå loss i.

Sagt och gjort det förra "Legorummet" har bytts ut till ett annat rum (likaså fruns egna rum och sovrummet, därav tidsspannet på uppdateringen av tråden) och layouten av "Los Ingeles"  som min lilla Legostad heter. Dessutom så har man ju en liten "nerd corner" med dator(er) och annat livet kräver (En säng). Här är iaf lite bilder och en genomgång.  Lakanet som är på "bordet" där allt står är från Ikea och heter Ullvide (färgen är Grå)
Så här ser det ut när man kliver in i nerdvana, aka Lego Rummet. Ett ständigt hav av klossar i någorlunda ordning och med en liten bygghörna med allt för många projekt igång samtidigt, en säng och en dator. Under kortsidan där det byggs (för lite med för mycket) så finns det mest som kan behövas inom lagom avstånd. Födelsedagspresenten från frun i huset ligger än så länge oöppnat då jag lär ha lite grönyta för att kunna placera ut lite clownerier, glassförsäljare och lattjo saker för invånarna i "Los Ingels" (fyndigt, eller hur) att härja runt och tugga på.
Taget från andra ändan av rummet och där under kortsidan kan man skymta "kloss-konkaven" där alla bitar finns och även någon möbel inköpt för en billig peng på ta-till-var där bitar, kartonger, byggbeskrivningar, pågående projekt och annat böös ligger (både inne i och ovanpå). Katten Alfons tycker att det är helt förträffligt att ligga uppe på skåpet då jag inte har någon kontroll om det kan finns saker för honom att rota runt i och eventuellt kanske äta upp så man får lite smått panik när han ligger där. Bättre där än att han är uppe på bordet och kör sina  "Catzilla" race.
Hyllplanen från byrån där allt diverse-jox ligger har jag använt att ställa sortiments-skåpet där det mesta Legot förvaras som kan köpas billigt på Biltema
Där inunder bordets fotända finns som sagt prydligt sorterade klossar baserat på sort, ej färg. Nu är det dåligt med moc'andet men det hoppas jag tar sig så småningom. I den vita kartongen ligger lite utav technic legot som en vacker dag förhoppningsvis ska bli nån GBC mini-loop modul.
Gammalt möter nytt och sen hivar man in något extra. I detta fall två gamla set som fått återse dagens ljus ur den röda gamla lego-lådan från barndomen. En gammal brandstation och en gammal Shell-mack (som egentligen inte är placerad på rätt basplatta) och vem står inte där och ska ha diesel eller varför inte kanske lite rapsolja (för sådant drivs alla bilar av i min Legostad, så det så) till nån hemsk uppfinning om inte en av alla favoriter från The Simpson, Professor Frink.
Gammalt och nytt som sagt, där intalar jag mig att någon har fått ett paket (Bricklink ?) med ett fungerande Lego Postnord med nåt skoj i medans det är barnkalas på granngården, Emmet (med flickvän) huserar på andra sidan med sitt skrotupplag men bortom det hörnet finns mer...
Gillar som sagt att spexa till det lite, fick tre Disney minifigs i födelsedagspresent och i en av påsarna låg Joakim Von Anka med inte bara en peng utan två i påsen han låg i. Har en behövande i staden (med träben och allt) och där får Joakim Anka i min lilla värld dela med sig lite då han är på väg från Banken tog ut en slant extra i bankomaten för städaren blockerat dörren (oklart varför men det har nog med kassaskåpstjuven på taket att göra)
Min Legostad "Los Ingeles" kan ni läsa om i forumtrådenSwebrick.se

Mitt Lego byggande finns till vis del på Flickr

ingels

Efter att ha sett filmerna från Soltown och hur Swemixon bygger sitt Hawkins så kände jag att det vore kul att filma sin Legostad och dela med sig lite för det händer ju saker och ting där ständigt (Nytt damm anländer hela tiden men vart kommer det ifrån ?) och efter en hyfsat stor flytt bland byggena så passar det väl lämpligt att dela med sig av nyheterna i Los Ingeles

Min Legostad "Los Ingeles" kan ni läsa om i forumtrådenSwebrick.se

Mitt Lego byggande finns till vis del på Flickr

ingelsHade som utgångspunkt att få till ett tåg som går runt staden men jag märkte ganska snabbt att radien på kurvorna som Lego har på sin räls gjorde det omöjligt. Därför blev jag ju glad när jag hittade tråden om CRS (Custom Rail System) Lego Monorails på Eurobricks och kunde börja klossar ihop en egen lösning.

Det största problemet är än så långa fortfarande kurvorna men jag har förhoppningsvis löst problemet med att förlänga kurvan och göra den lite längre (iom att man bygger all monorail själv av vanliga bricks så går det ju att experimentera lite).

Under det som håller monorailen uppe 95347 så har jag placerat en 3680c02 och det verkar fungera bra (en så länge) med att kunna placera någonting som är lite vrider på sniskan.

Kan hända att dem närmaste uppdateringarna i denna tråd kommer att handla om mina äventyr i hemmaklossad monorail
Min Legostad "Los Ingeles" kan ni läsa om i forumtrådenSwebrick.se

Mitt Lego byggande finns till vis del på Flickr

nic89

Blir nog bra med monorail i staden :). Kika masao hidaka också eller googla på det :).
Följ mig gärna på instagram (ice Planet 2002, Blacktron2):
https://www.instagram.com/p/B4mQ3TWpFNy/?igshid=18l0as06l4r26

ingels

Citat från: nic89 skrivet 09 maj 2020 kl. 17:51
Blir nog bra med monorail i staden :). Kika masao hidaka också eller googla på det :).

Följer hans byggande på Tuben och han är aktiv på Eurobricks också. Var väl Masao som satte nåt hjul i rullning och det finns ju bra med hjälp på nätet om man kör fast
Min Legostad "Los Ingeles" kan ni läsa om i forumtrådenSwebrick.se

Mitt Lego byggande finns till vis del på Flickr

LEGO® is a trademark of the LEGO Group of companies which does not sponsor, authorize or endorse this site.