Swebrick

För dig som hittat tillbaka till LEGO®. En mötesplats för vuxna entusiaster.
Huvudmeny

[MOC] A707 Skyripper

Startat av o0ger, 29 april 2019 kl. 22:39

Föregående ämne - Nästa ämne

o0ger

A707 Skyripper


A707 Skyripper by Oscar Cederwall (o0ger), on Flickr

A707 från Zyrkowski Industries är den senaste iterationen av den puplära serien av "Skyrippers". De är snabba och tåliga. Dyra, men byggda för att hålla.

Den typiska skyrippern kan modifiera för att möta varje förares behov. De är kobatibla med alla standardimplantat, tillbehör och till och med de flesta medelstora vapen.

- "Get ready to rip the skies once again with the A707!"


A707 Skyripper - Front by Oscar Cederwall (o0ger), on Flickr


A707 Skyripper - Back by Oscar Cederwall (o0ger), on Flickr

Detta är mitt bidrag till Lego Speeder Bike Contest 2019 som i år firar tio år! Denna gång var temat att man fick bygga ungefär vad man ville och presentera det på ett snyggt sätt. Man skulle tänka sig att man var designer för en tillverkare och fick ungefär obegränsad budget för produktion och marknadsföring. Ganska svårt att få ihop på en månad  :P

Så här ser min display ut:


A707 Skyripper - Exhibition by Oscar Cederwall (o0ger), on Flickr


A707 Skyripper - Bonus Image by Oscar Cederwall (o0ger), on Flickr


A707 Skyripper - Bonus Image by Oscar Cederwall (o0ger), on Flickr

Lamporna är byggda av Lifelites och så ligger det en glow-plate under hela bygget som lyser upp genom hålet.

Jag dokumenterade hur detta bygget tog form. Jag har skapat en bygg-logg som ni kan ta en titt på om ni vill: https://o0ger.blogspot.com/2019/04/a707-skyripper-build-log.html
Följ mig på Flickr eller Instagram. Jag har också en blogg. | Glöm aldrig Bortom Sol!

o0ger

Jag skrev en liten text till denna bild när jag laddade upp den på Flickr. Den var skriven på engelska, men jag har försökt översätta den till svenska också:

VedergällningSam ryckte hårt i gashandtaget på sin pålitliga A707 Skyripper. HUDen hade just varnat henne om två signaler som försökte låsa henne.

- "Enforcers", tänkte hon, "Så klart".

Hon väjde höger och duckade under en gångbro, men hon visste att det inte skulle gå att skaka av sig det här gänget.

Detta jobbet hade gått åt skogen fort. Först visade sig objektet hon skulle stjäla vara nån gammal relik av nåt slag. Superdyr och superillegal. Inte ett enkelt datapaket som hon hade trott. Sen visade det sig att kodbrytaren, som hon hade betalat skjortan för, inte fungerade. Hon hade blivit tvunget att åtgärda två stridsrobotar och nästan jämnat en liten industribyggnad med marken under processen. Väldigt smidigt. Och nu, snutar, så klart. Detta måste vara nåt slags test eller en blåsning. Inget annat verkade vettigt.

Sam bad hennes speeder lägga en kurs som skulle ta henne genom hamnområdet och sen vidare bort mot stadens utkanter. Hon ville komma bort från de mest tätbefolkade områdena. Hon hade fortfarande några egna överraskningar kvar! Förföljarna försökte frenetiskt pinga hennes implantat men hon tänkte inte släppa in någon.

- "Bara några sekunder till". Ytterligare två signaler dök upp på hennes HUD. Och sen fyra till från vänster!

Alla hennes jobb var medium risk och hög betalning. Ingen gambling. Inga överraskningar. Hon hatade överraskningar. Hon betalade alltid bra för information och såg alltid till att ha rätt utrustning för jobbet. Hon accepterade helt enkelt aldrig jobb som hon inte var helt säker på att hon skulle klara. Sen dök det här jobbet upp. En gammal vän kontaktade henne. Riktigt gammal. Från förr. Det handlade inte bara om pengar den här gången. Det handlade om personliga skäl och ära och sån skit. Hon var för sentimental, hon var medveten om det. Hon hade tackat ja utan att tveka. Hon hade till och med lämnat rabatt. 

Luckan bak på hennes speeder gled upp. Hon tänkte använda en livlina. En väldigt dyr och väldigt illegal militär livlina. Efter detta skulle hon bli tvungen att lämna den här planeten för gott. Skit samma. Hon skulle jaga rätt på den där gamla vännen och skaffa lite svar. Detta luktade politik och högt uppsatta Samfundsfamiljer lång väg, och i de kretsarna kunde man tjäna stora pengar om man spelade sin kort rätt.

Hennes Skyripper skrek när hon dök brant ner mot dockorna där rymdpråmarna hade lagt till för lastning. Hon skulle behöva ta sig in mellan två av de största innan hon tryckte på avtryckaren. Sam sneglade bakåt över axeln. Ett dussin blå- och röd-blinkande punkter höll på att knappa in på henne. Hon behövde bara några sekunder till. EMP-minan höll på att vakna upp från sin långa slummer. Den surrade och vibrerade.

- "Jag har alltid velat se vad som händer när man aktiverar en sån här" tänkte hon, apterade minan, och släppte den...
Följ mig på Flickr eller Instagram. Jag har också en blogg. | Glöm aldrig Bortom Sol!

LEGO® is a trademark of the LEGO Group of companies which does not sponsor, authorize or endorse this site.