Swebrick

För dig som hittat tillbaka till LEGO®. En mötesplats för vuxna entusiaster.
Huvudmeny

påbörjad moc-gata av nybörjare

Startat av jensglindgren, 07 september 2014 kl. 13:07

Föregående ämne - Nästa ämne

Vilket hus passar sämst in?

Blå
1 (9.1%)
Gul
0 (0%)
Grön
5 (45.5%)
svart
4 (36.4%)
vit
0 (0%)
rött
1 (9.1%)

Antal personer som röstat: 11

Omröstningen har avslutats: 30 oktober 2014 kl. 10:06

jensglindgren

Eftersom sonen börjat leka med lego så väktes legoådran till liv igen. Så tänkte ge mig på att bygga en legogata med enbart hemmagjorda saker. Har kommit en bit men är väldigt mycket kvar.

Odidoma

Jag tycker det ser ut som en väldigt bra start! Bra byggt och en bra känsla tycker jag du fått till, jag ser fram emot fortsättningen!

jensglindgren

Tagit bort gatorna så jag kunde bygga på det rödgråa huset. Ändrat kranens färger och försöker hitta en snygg lösning på armen så man kan ändra läget eller hur man ska säga.
Nu väntar jag på en massa gråa bitar till huset och så jag kan göra vägar till alla 4 plattor och göra klart trottoaren med lyktstolpar.
Ska börja med ett hus till snart längst till höger, tror det ska vara en grå bottenvåning och sen två gula våningar till plus en takvåning, med svart tak.


jensglindgren

Lite småpill på byggplatsen men inte mycket gjort fören mina beställningar kommer....
Ni får gärna komma med tips, tycker det är svårt att få till en snygg fasad på husen. Dom blir så platta.

Ozp

Du kan använda headlight brick och en 1x2 tile så för du lite struktur i hörnorna

ByggareDan

Blomlådor under fönstren eller i dom, men även på/under balkongen både sticker ut och bryter av färgmässigt, ger ju även byggnaderna liv så det inte ser ut att vara ett ödehus.
När jag själv sitter och laborerar med husfasader kollar jag in cc hus, både moc och dom officiella för att få inspiration till utsmyckning och hur man får liv i byggnaderna.

Annars kan man ta en promenad i närmsta stad (kanske öva på att fota samtigt, jag skulle iallafall behöva det) för att spana in arkitekturen och få inspiration.

/ByggareDan

jensglindgren

Kanontips, blommor satt jag och tänkte på häromdagen! Det med tilesen kan nog vara en bra ide, blir till att lägga en beställning snart igen då...

jensglindgren

Lite nya fönster och en bänk fick jag in idag. Ändrade om byggarbetsplatsen och lorryn lite också. Väntar fortfarande på mina beställningar...

jensglindgren

Hann få dit fönstrena på baksidan också plus att jag inte alls var nöjd med "baren" så påbörjade en polisstation istället.

jensglindgren

Hann med att bygga lite till på polisstationen, få dit hörnbyggplattan(längst till höger), nästan helt klar med det röda huset, mycket mer trottoar och så har jag fått besked om att jag får en leverans imorgon!

jensglindgren

Idag har jag gjort polishuset större och det är nu en hörnbyggnade istället. Och jag har börjat på det sista huset på gatan. Vet inte om allt ska vara snorgrönt, fram, bak och sidorna eller om man ska bryta av med svart på sidorna.
Nästa beställning som görs kommer bli en jädra massa tiles till trottoar och till mellan våningarna. Och efter det får det bli att bygga ihop vägarna.
Kom gärna med tips, är som sagt nybörjare på modulhusen och tycker det är svårt att få till färger, struktur och att det ser verkligt ut.

jensglindgren

Ikväll byggde jag om polisstationen lite till, lägger upp bilder senare på det. Höjde upp det snorgröna huset och la till ett cafe i undervåningen. Blir antagligen ett trevåningacafe.

jensglindgren

Blev lite byggande ikväll också. Bytte färg på det snorgröna huset till gult, började på en affär, antagligen en applestore eller klädbutik, fick inte plats med grävmaskinen längre så den fick förpassa sig till att bli utfyllnad på trailern.
Känner att jag är nöjd med hur husen är placerade och utformning så nästa steg blir till att färdigställa allt.

Manne

Ser trevligt ut.. Kul att du verkar kunna "fylla" utrymmet på hela hyllan.. Lite avensjuk på hur du bara lyckas slänga ihop husen ett efter ett.. Själv håller jag på med modulhusen som finns o köpa, men ska snart försöka mig på ett eget.. Ett café eller bank eller något.. Med mycket grått är det tänkt..

Med vänlig hälsning, Manne 
Nybörjare igen som gärna bygger med plast..
Mannesalt, on Flickr

LEGO® is a trademark of the LEGO Group of companies which does not sponsor, authorize or endorse this site.